Fries Fluitorkest sluit concertreeks Laurentiuskerk Kimswerd

KIMSWERD - Het laatste concert van 2017 in de Laurentiuskerk in Kimswerd wordt gegeven door het bekende Fries Fluitorkest, onder leiding van Gonny Roelofsen.

Het concert vindt plaats op zondag 19 november en start om 15.30 uur. aanvang 15.30 uur. Een groot aantal van de fluitistes is afgestudeerd aan een Conservatorium in Nederland, de andere musici zijn zeer goede amateurs. Onlangs trad het orkest met groot succes op in de serie Concerten bij kaarslicht op Vlieland. Ook werd in Arum meegewerkt aan een ‘Nepal-avond’.

Het volledige orkest bestaat uit ongeveer 16 personen met piccolo, dwarsfluit, altfluit en basfluit. De totaalklank die bereikt wordt is warm en vol. De begeleiding van het orkest wordt op de piano verzorgd door pianiste Trudy Baard uit Harlingen.

Het Fluitorkest treedt in verschillende samenstellingen op. Op het programma staat onder andere klassieke muziek van bekende componisten zoals Händel, Vivaldi, Fauré, Delibes, maar ook muziek van componisten uit de romantiek van de 19e eeuw. Er worden zowel bewerkingen als origineel voor deze bezetting geschreven werken uitgevoerd.

De toegangsprijs bedraagt 9 euro voor de vrienden van de Laurentiuskerk (anderen betalen 12,50 euro). Voor kinderen bedraagt de entreeprijs 5 euro (kinderen van vrienden 3 euro).