Sinterklaas warm welkom geheten in Bolsward (+video)

BOLSWARD - Vol verwachting klopte het hart van vele kinderen, zaterdagmiddag vlak voor twee uur. Hun geduld werd beloond, want niet veel later ging de Kruiswaterbrug open en voeren Sinterklaas en zijn 44 pieten de vele toeschouwers tegemoet. 

Want de Bolswarders kwamen in groten getale om de Goedheiligman welkom te heten. Een fraai cadeautje kwam in de vorm van de doorbrekende zon, die de intocht een stuk aangenamer maakte dan de druilerige ochtend deed vermoeden. De Sint werd voorgegaan door de muziekboot, waar een kwartet muzikale pieten de menigte in de stemming bracht met Sinterklaasliedjes. Of anders was er wel Showband Hollandia die de welbekende deuntjes opvoerde. Na een tocht door de Bolswarder wateren, zette Sinterklaas bij Plein 1455 voet aan wal. Hij werd hier opgewacht door wethouder Maarten Offinga, die de bebaarde kindervriend al swingend welkom heette in de Hanzestad. Vervolgens was er het handjes schudden met de massaal toegestroomde kinderen, alvorens de Sint op een koets naar het stadhuis trok voor zijn toespraak. Sinterklaas verblijft tot en met 5 december in Het Weeshuis in Bolsward.
Ziet u iets interessants of wilt u iets delen? Mail dan de redactie van het Bolswards Nieuwsblad op bol@ndcmediagroep.nl en stuur ons uw tips, foto’s of video’s!