G-voetballers SC Bolsward bezoeken hoofdsponsor Ventura

BOLSWARD - ‘Alles is mogelijk, als je maar wilt’. Met die boodschap begon Jan Lont, operationeel directeur van Ventura Systems, vorige week zijn presentatie. Zijn publiek bestond uit de G-voetballers van SC Bolsward.

Ventura, het bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen en verkopen van busdeuren, is sinds dit jaar hoofdsponsor van het G-voetbal. Om nader kennis te maken werd een rondleiding gepland. Lont legde met de slogan de link tussen het voetbal en het bedrijfsleven. Hij had zich goed ingelezen, want hij wist dat de topper tegen Drenthina -de nummer 1 van de ranglijst- op het programma stond. De voetballers en voetbalsters luisterden aandachtig en stelden relevante vragen. Want hoelang duurt het eigenlijk om zo’n deur te maken? En gaan de mensen van Ventura ook daadwerkelijk mee bij een internationale verkoop? Lont nam rustig de tijd om alle vragen te beantwoorden, daarbij ondersteund door zijn enthousiaste collega Kees van der Veen.

Na het mini vragenuurtje, volgde een rondleiding door de fabriek, waarbij Lont in vogelvlucht vertelde wat zijn bedrijf precies doet en voor wie. De spelers vormden een opvallende stoet door het gebouw, want allen hadden zij voor de gelegenheid hun gesponsorde SC Bolsward-shirt aangetrokken.

En de clash met Drenthina? Die werd, ondanks de succeswensen van Lont en zijn collega’s, jammerlijk met 4-1 verloren.