Zea wint Bernlefprijs 2017

LEEUWARDEN - Zea is de winnaar van de Bernlefprijs 2017. Gedeputeerde Sietske Poepjes reikte de prijs zaterdag 16 december uit in popcentrum Neushoorn in Leeuwarden. Winnaar Arnold de Boer, die niet aanwezig was, ontvangt bij de uitreiking op de Friese Popawards een cheque van € 1500.

Andere genomineerden voor de Bernlefprijs waren schrijver en muzikant Meindert Talma, Friese folkmetalband Baldrs Draumar en de band WIEBE. De Bernlefprijs van de provincie Fryslân wordt ieder jaar uitgereikt. De provincie wil met deze prijs de Friese taal in de popcultuur een stimulans geven.

Zea

Arnold de Boer (1974, Makkum) is al meer dan 20 jaar actief onder de naam Zea. In 1995 start hij samen met Amsterdamse studievrienden de band. In 2002 gaat Zea verder als duo. Zea treedt op in zowel het binnen- als buitenland. Met optredens in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Rusland, Polen, Tsjechië en Slovenië.

Moarn gean ik dea

Vanaf 2008 gaat Zea verder als een soloproject. In april 2017 kwam een nieuwe plaat uit onder de naam Moarn gea ik dea. Voor het eerst een Friestalig album. Het album werd geroemd om zijn persoonlijke en indringende nummers.