Theater en gastronomie in Kimswerd

KIMSWERD - De Peer Group speelt vanaf 20 december tot en met kerstavond dagelijks het derde deel van het drieluik: "Grutte Pier - de Bezinning" in de Laurentiuskerk in Kimswerd. De theatervoorstellingen in de inmiddels prachtig verlichte kerk, gaan gepaard met een voorproefje in het in april te openen hotel-restaurant Greate Pier.

Het is even stil geweest in hotel Greate Pier; de oude dorpsherberg, twee deuren verwijderd van de kerk. De nieuwe eigenaren, Jamila en Eric, voelen zich met open armen ontvangen in Kimswerd en maken een nieuwe start met de Greate Pier. Samen met Burgwerder chefkok Mark van Duijn brengt het stel de horeca weer terug in Kimswerd.
,,Het dorp is blij dat de Greate Pier weer opengaat. Op deze plek ligt eeuwen geschiedenis van feesten, eten, drinken en de meest fantastische verhalen. Het voelt goed om hier te zijn", aldus de eigenaren. Met de Theatermenu's, voorafgaand aan de voorstellingen in de kerk, krijgen de gasten vast een voorproefje van wat ze vanaf april kunnen verwachten.
500 jaar geleden streed Greate Pier heldhaftig voor de vrijheid van Fryslân. De voorstelling vertelt een modern verhaal, geïnspireerd door het leven van Greate Pier. Een sensationeel theaterstuk op de plek waar Pier's voetstappen liggen. Er zijn zeven voorstellingen in Kimswerd in december en daarna in  de Grote Kerk in Sneek en in Kasteel Radboud in Medemblik. Reserveren voor de voorstelling en voor de lunch of het diner wordt aangeraden.