Bestuur OlieBOP kiest wederom voor nieuwe locatie

BOLSWARD - Het bestuur van OlieBOP maakte onlangs bekend om, na 17 jaar het feest in sporthal De Middelzee te hebben georganiseerd, te verhuizen. En wel naar een feesttent aan de Kloosterlaan. Na overleg is besloten om die locatie nog eens onder de loep te nemen. Conclusie: dit is niet de meest geschikte plek. Het feest zal nu plaatsvinden aan de Hichtumerweg 1, in de gote hal van Bos Konstructie- en Machinebouw.

De reacties op locatie aan de Kloosterlaan varieerden van 'geweldig' tot 'toch niet in een woonwijk?'. Na een gemeentelijke bijeenkomst met bezorgde Bolswarders sprak voorzitter Peter Wiersma: ,,OlieBOP is een muziekfeest waar muziekliefhebbend Bolsward een geweldige feestavond heeft. Daarbij willen we de omwonenden natuurlijk niet ongelukkig maken. De stap van de sporthal naar buiten was al een avontuur in alle opzichten en dat heeft ons er toe gebracht om voor een meer stabiele locatie te kiezen.”

De 18e editie van OlieBOP vindt plaats op 29 december. ,,Net als andere jaren is er een garderobe en invalidentoilet en hopen we dat ook onze trouwe BOP-bezoekers komen kijken ondanks dat er geen tribune meer is”, besluit Wiersma.