Rapid-titel Westergoo voor HarmJan Dijkstra

BOLSWARD - HarmJan Dijkstra uit Ysbrechtum is er in geslaagd bij schaakclub Westergoo de titel ‘Rapid-kampioen’ in de wacht te slepen. Na zes potjes met per speler slechts een kwartier op de klok eindigde hij met viereneenhalf punt bovenaan.

De Wommelser titelverdediger Murk Viersma scoorde evenveel wedstrijdpunten maar moest genoegen nemen met de tweede prijs nadat de weerstandspunten waren opgeteld. Cees Banning uit Kimswerd werd derde en de Franeker Hessel van der Pal  eindigde knap als vierde.  De plaatselijk hoop-in-bange-dagen Jan Nota moest wegens griep verstek laten gaan, hetgeen stellig van invloed was op de einduitslag. Bij de c-spelers eindigde Lambertus Hylkema op de eerste plaats en Tjesse Bottema was de sterkste bij de D’s.

Donderdagavond moest Westergoo I aantreden tegen Lemmer. De Westergooers die eerder dit seizoen door de Lemsters werden uitgeschakeld voor de beker, moesten het doen met drie invallers, reden waarom het vier-vier gelijke spel eigenlijk een klein beetje als een overwinning werd gevierd.

Er werden prachtige potten op het bord getoverd. Eeltje Boomsma won na een ‘triller’ van ruim zestig zetten. August Niemarkt speelde remise terwijl hij op het punt stond een derde (!) dame te halen en Johan Leeverink wist – nadat hij een opgebouwde voorsprong geheel had weggeblunderd- nog net in eeuwig schaak te vluchten. Rintsje Altena en HarmJan Dijkstra scoorden het volle pond. Fokke de Boer, Hessel van der Pal en Garmen Hageman moesten in het Lemster stof bijten.  Op 2 januari 2018 zullen in het Convent de stukken weer in de beginstelling staan.