Filmhuis Bolsward opent jaar met Franse comedy en kinderfilm Lego Movie

BOLSWARD - Filmhuis Bolsward opent het nieuwe jaar met twee films. Morgenavond (donderdag, aanvang: 20.00 uur) is de vertoning van de Franse comedy ‘À bras ouverts’ van regisseur Philippe de Chauveron. Zaterdagmorgen (10.30 uur) volgt de kinderfilm ‘The lego movie’, geschikt voor kinderen van zes jaar en ouder.

In À bras ouverts (met open armen) speelt Jean-Etienne Fougerole (Christian Clavier) een rijke intellectueel die in zijn nieuwe roman ‘Met Open Armen’ rijke mensen aanmoedigt om families in nood te helpen. Wanneer hij zijn boek promoot in een tv-debat daagt zijn tegenstander hem uit om zelf het goede voorbeeld te geven. Uit angst om zijn goede imago kwijt te raken neemt Fougerole de uitdaging aan.

Nog dezelfde avond gaat de bel en meldt een Roma familie die de uitzending gezien heeft zich bij de poorten van zijn villa. Met de komst van Babik (Ary Abittan) en zijn familie worden de opvattingen van Fougerole tot het uiterste op de proef gesteld.

De animatiefim The lego movie van Phil Lord en Chris Miller geldt als ideale familiefilm voor in de kerstvakantie.

Het verhaal gaat over het slecht voorbereide Lego-poppetje Emmet dat zijn wereld moet redden van een boosaardige tiran Emmet is een doorsnee, braaf Lego-poppetje, dat door een misverstand wordt aangezien voor de 'uitverkorene' die de wereld zal redden. Met een bont gezelschap gaat hij op missie om een eind te maken aan het schrikbewind van de boosaardige tiran, president Business. Helaas is Emmet hopeloos en hilarisch slecht voorbereid op dit avontuur.

De Lego Film ontving een Oscarnominatie voor het opzwepende liedje 'Everything is Awesome'.