Bolsward In Zet prijs naar BAC, Ondernemersprijs voor Hochwald

BOLSWARD - Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Vereniging Ondernemend Bolsward zijn twee prijzen uitgereikt. BAC werd voor hun inspanningen gewaardeerd met de Bolsward In Zet prijs, Hochwald ontving de Ondernemersprijs.

De tweejaarlijkse Bolsward In Zet prijs, bestemd voor degene die zich inzet voor de leefbaarheid in het centrum van Bolsward, werd donderdagavond in de Wijnberg uitgereikt aan de Bolswarder Activiteiten Commissie. Deze groep, bestaande uit ondernemers van het centrum, werd geprezen om hun voortdurende acties voor zowel de inwoners van Bolsward als voor de gehele regio.

Als voorbeelden werden onder andere genoemd de voorjaars- en najaarsmodeshow, de warme winterweken in december, moederdag- en vaderdagacties, activiteiten tijdens de Paasdagen en tijdens het Pinksterweekeinde. Ook de St. Maartenoptocht, kidsday, dumping day BAC-activiteiten.

Uit handen van Stephan Rekker, winnaar van deze prijs in 2015, mochten de BAC-leden een oorkonde, een sculptuur, gemaakt door kunstenaar Frits Stoop uit Spanga, en het juryrapport in ontvangst nemen.

Ondernemersprijs

De Ondernemersprijs, eveneens om het jaar uitgereikt, ging naar Hochwald Foods Nederland bv. Fabrieksdirecteur Koos Elzinga kreeg uit handen van Erik Kooistra van Jumbo Kooistra, winnaar in 2015, de fraaie bronzen sculptuur, de oorkonde en het juryrapport uitgereikt.

De Duitse zuivelcoöperatie Hochwald heeft de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro’s in de fabriek in Bolsward geinvesteerd, door onder andere de opslaglocatie en de blikfabriek te vergroten. Om dit te realiseren werd in 2017 het aangrenzende, 1,5 hectare grote bedrijventerrein van transportbedrijf Wiersma (onderdeel Fritom) overgenomen. Bovendien wordt in de loop van dit jaar een complete nieuwe productielijn in het Bolswarder bedrijf in gebruik genomen. Volgens de jury alle reden om de Ondernemersprijs 2017 toe te kennen aan Hochwald Foods Nederland bv.