Open dag Staal & Steen in Exmorra

EXMORRA - Atelier Staal & Steen houdt op zaterdag 20 januari van 10.00 tot 16.00 uur een open dag voor alle belangstellenden. In een expositie zijn de beeldhouwwerken van Anna Akke Fopma en haar cursisten te zien. Belangrijke thema’s in haar werk zijn verlies, verbondenheid, liefde en vrijheid.

Hiernaast exposeren Griet en Marc met hun quilten, Trijntje Bakker met haar sieraden, Nanda Vandeberg met glaskunst, Janny Bruinsma met haar schilderijen, Tineke Szarzynski met haar mixed media, Koos Reinsma met zijn kunst koeien en zijn de RVS urnen en sokkels van Jan Zeeders te zien.

Onder de naam Staal & Steen begonnen Jan Zeeders en Anna Akke Fopma in 2013 hun bedrijf. Een aantal jaren geleden begon Anna Akke Fopma met beeldhouwen, directe aanleiding was een persoonlijk verlies: ,,Door het beeldhouwen kon ik mijn verlies een plek geven en het omzetten naar iets tastbaars.” Jan Zeeders maakte onder haar beelden een RVS sokkel en zo kwam van één het ander. Inmiddels hebben ze een RVS urnen lijn die nog steeds wordt uitgebreid en een breed assortiment RVS sokkels. Ook kunnen deze op maat worden gemaakt. De RVS sokkels en urnen zijn binnen en buiten plaatsbaar.

Staal & Steen verzorgt diverse workshops/cursussen, zoals het maken van een beeld, sieraad, voelsteen of kinderfeestje. Het is ook mogelijk om een workshop beeldhouwen te volgen die specifiek gericht is op het verwerken van verlies. Fopma: ,,Uit ervaring weet ik hoe verlichtend beeldhouwen kan zijn bij het verwerken van een verlies. Het kan gaan om het overlijden van een dierbare, maar ook om het verlies van werk, echtscheiding of het verlies van gezondheid. Ik geniet ervan om deze processen te mogen begeleiden en een stukje met de klant op te lopen. Er wordt in kleine groepen gewerkt en er zijn qua lestijden vele mogelijkheden. Het ontstane beeld kan eventueel door ons op een RVS sokkel of urn geplaatst worden. Kom, kijk en beleef de rustige sfeer en geniet van de vele diverse kunstwerken.”