Frans Smit maakt rentree bij Westergoo en speelt remise

Bolsward - BOLSWARD - Terwijl in Wijk aan Zee de sterkste schakers ter wereld actief zijn werd in het Bolswarder Convent bij schaakclub Westergoo op een iets lager niveau geknokt om de punten. Maar liefst tien uitslagen kwamen op papier, waaruit geconcludeerd kan worden dat de animo bij de leden groot is.

Terug van weggeweest is Frans Smit. Hij maakte zijn rentree met een remise tegen Brandsma. Jozef Dölle was als eerste klaar. Hij had het iets te gemakkelijk tegen Hylke Feenstra. Fokke de Boer had evenmin een zware avond. Hij versloeg De Leeuw die net nog een maatje te klein is voor tegenstanders als De Boer. Jan Nota versloeg toch wel met speels gemak HarmJan Dijkstra. De Ysbrechtumer zag een eenvoudig vorkje over het hoofd en moest dat bekopen met erg veel materiaalverlies.
Eeltje Boomsma versloeg Jan Altena en in remise eindigden de duels De Jong - Banning, Niemarkt- Bergsma en Van der Pal-Hageman. Hylkema liet zich mat zetten door Rintje Altena en Johan Leeverink versloeg voorzitter Stornebrink.
Maandagavond kwam Westergoo II in actie tegen Akkrum II. De jonge spelers van Mid Fryslân zegevierden met ruime cijfers: 6.5-1.5. Stornebrink, Sikma en Hylkema scoorden een halfje. Boomsma, Van der Pal, Bergsma, Niemarkt en De Leeuw moesten in het stof bijten.