Koploper Westergoo remiseert, maar nummer twee profiteert niet

Bolsward - Siebe De Jong had dinsdag een klein slagje kunnen slaan. De koploper van het schaakklassement bij Westergoo -Cees Banning- speelde remise tegen Jan Nota en dus  had de als tweede geklasseerde De Jong dichter bij de eerste plaats kunnen komen. Dat lukte evenwel niet omdat hij zich verslikte in HarmJan Dijkstra. De man uit Ysbrechtum offerde er vrolijk op los en toen de kruitdampen eindelijk waren opgetrokken bleek dat hij drie pionnen voorstond. Genoeg voor de winst. 

Johan Leeverink - dit seizoen nog ongeslagen en langzaam op weg naar de top van het klassement, profiteerde evenmin. Hij speelde remise tegen Eeltsje Boomsma. Jos Dölle stijgt ook langzaam. Hij versloeg dinsdag Rintje Altena. Boeiend was het duel tussen Bergsma en Hageman. Bergsma overzag het slagveld het best en zegevierde.

Hylkema won van Bottema en Van der Pal nam het kadootje van Piet Sikma dankbaar in ontvangst.  Frans Smit was te sterk voor Jan Altena. August Niemarkt hield het lang vol tegen Fokke de Boer maar moest laat op de avond toch het hoofd buigen. Volgende week komt de schaakclub Rijs op bezoek.

Westergoo moet winnen om de strijd in de eerste klas der FSB nog enigszins interessant te houden