Oude tijden herleven met terugkeer van Gerrie's Gasten

Bolsward - Oude tijden herleven, zaterdagavond 17 februari in De Groene Weide in Bolsward. Dan is namelijk de ‘wederopstanding’ van Gerrie’s Gasten, het muzikale evenement voor en door Bolswarders dat in de jaren negentig erg populair was.

De muziekavonden, vernoemd naar uitbater Gerrie van Dillen, waren gevuld met tributes en covers, gespeeld door Bolswarder muzikanten die voor de gelegenheid samen speelden. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van wat nu Stichting BOP is, met jaarlijks terugkerende feesten als OlieBOP en ParkBOP.

Ruben Draaisma, vroeger nauw betrokken bij de organisatie en bestuurslid van het eerste uur, en Bauke Wielinga, oud-bestuurslid en voorzitter van de stichting, spraken elkaar afgelopen zomer en besloten het evenement nieuw leven in te blazen. ,,We zeiden tegen elkaar: wat is het eigenlijk jammer dat Gerrie’s Gasten niet meer bestaat. Het idee om het weer op te pakken was daarna snel geboren. We hebben beide twintig jaar ervaring in het organiseren van zulke feesten, dus dat was vrij vlot geregeld.”

Bezoekers kunnen covers verwachten van onder meer Toto, Lenny Kravitz, The Cure en Joe Cocker. Op de avond wordt zeker ook stilgestaan bij het verleden. De posters werden vroeger altijd gemaakt door de overleden kunstenaar Doeke Tolsma, een taak die Wielinga nu op zich neemt: ,,Hij gaf Gerrie’s Gasten daarmee een gezicht. Ik probeer het zoveel mogelijk in zijn stijl te doen.”

Ook in het begin van de avond worden overleden bestuursleden en betrokkenen herdacht. Wielinga: ,,Het wordt niet een heel zwaar programma hoor, maar het is goed om er even bij stil te staan.”

Een leuk aspect noemt Wielinga de pool muzikanten: ,,De oorsprong voedt zichzelf”, klinkt het bijna poëtisch. Hij doelt daarmee op de muzikale Bolswarders die vroeger al optraden in De Groene Weide, vervolgens meegingen doen aan BOP en nu weer terugkeren bij de bron. 

Het streven van het organiserende duo is om het evenement twee keer per jaar te organiseren. Kaarten zijn te koop bij De Groene Weide en de Jumbo.