Westergo na korfbalgevecht onderuit tegen It Fean/Boelenslaan

Surhuisterveen - KV Westergo heeft, ondanks een goede wedstrijd, geen punten kunnen overhouden aan het duel met It Fean/Boelenslaan. Voor Westergo stond er, na de degradatie van vorige week, niets meer op het spel, behalve de sportieve eer. Tegenstander It Fean doet nog volop mee om promotie naar de 2 e klasse. Thuis werd het, begin december, na een inhaalrace, 10-11 voor de gasten.

Westergo startte met Tjitske van Dijk op de plek van de afwezige Mirna Feddema. Verder was het achttal ongewijzigd. Vooraf werd afgesproken om lekker vrij en onbevangen het duel in te gaan. Dat leek erg goed uit te pakken. Eli Hunze opende van afstand (0-1) maar It Fean liet in de beginfase zien waarom het bovenin meedraait. In een hoog tempo werden veel kansen gecreëerd, maar gelukkig voor Westergo, vielen deze ballen er niet in. Na de 1-1 maakte Westergo veel overtredingen, de toegekende vrije ballen vlogen er makkelijk in (3-1 It Fean).

De Hendriksen Fashion formatie liet zich echter niet naar de slachtbank leiden en liep vlot uit naar 3- 5 (doelpunten Hedzer Eringa, Tjitske van Dijk, Geert-Jan Sieperda en Dieuwke de Boer). Voor rust scoorde it Fean vanaf de strafworpstip, maar Hedzer Eringa schoot vlak voor rust de 4-6 van ver door de korf. Toch een enigszins verrassende tussenstand.

Tevreden gezichten in de kleedkamer, eindelijk weer eens met een voorsprong in de rust. Geheel onverdiend was het niet, maar ze waren er nog lang niet. De verwachting was dat It Fean de 2e helft álles uit de kast zou trekken, gesteund door hun luid aanwezige publiek.

Direct na rust werd het 4-7 voor Westergo (Tjitske van Dijk) en leek een stunt in de maak. It Fean schakelde tactisch wat om en ook qua felheid en agressiviteit leek er bij de thuisclub een knop om te gaan. De scheidsrechter, die een prima eerste helft floot, liet na rust veel toe, tot grote frustratie van de geel-zwarten.
It Fean overrompelde Westergo met deze tactiek en liep het laatste kwartier uit naar 10-7, wat tevens de eindstand was. Jammer, als Westergo het slimmer uit had gespeeld was er zeker meer te halen.

Toch een leerzame wedstrijd en voldoende positieve aanknopingspunten om zaterdag buurman WWC te bestrijden. Deze semi-derby wordt om 13.35 uur gespeeld in De Greidhoeke (Easterein). Voorafgaand spelen de beide tweede teams tegen elkaar.

Doelpunten: Hedzer Eringa (2x), Tjitske van Dijk (2x), Eli Hunze, Dieuwke de Boer en Geert-Jan Sieperda.