Echtpaar Punter viert 65-jarig huwelijk

Bolsward - ,,Ik heb de knapste er uit gezocht”, vertelt Mink Punter lachend. Hij doelt daarmee op Jitske IJpma, waar hij 65 jaar geleden mee trouwde. Maandag kwam waarnemend burgemeester Magda Berndsen langs om het echtpaar te feliciteren.

De twee leerden elkaar kennen tijdens het wandelen tussen Easterein en Wommels. ,,Dat kon toen nog, toen reden er nog geen auto’s”, vertelt Punter. ,,Zo ging dat vroeger. De froulju  en de manlju wandelden daar. Zo is het aangegroeid.” Punter (85) komt uit Scharnegoutum, IJpma (86) uit Easterein.

Samen kregen ze zes kinderen, zestien kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. ,,We hebben geweldige kinderen”, zegt Jitske. ,,We mogen niet mopperen”, relativeert haar man. ,,We zijn beide nog erg goed”, doelt hij op hun gezondheid. Het geheim? ,,Hard werken, daar blijf je fit van.”

Zo werkte hij jaren bij de bakker, als boerenarbeider en -de grootste tijd van zijn werkzame leven- in de zuivelindustrie. Ook mevrouw Punter was veel in de weer. Baantjes als naaister en bij Jorritsma Bouw hielden haar bezig. Vijftien jaar geleden verhuisden ze van Workum naar Bolsward. 

Het 65-jarig huwelijk is afgelopen weekend gevierd met een receptie in De Groene Weide. ,,Dat was een prachtige dag. Daar zijn we erg dankbaar voor”, besluit Mink Punter.