Westergoo doet wat het moest doen

Bolsward - De schakers van Westergoo hebben dinsdag gedaan wat ze moesten doen: winnen van Rijs. Was dat niet gelukt dan was twee ronden voor het einde de winnaar van de competitie in 1a bekend geweest. Dankzij de 5,5-2,5 zege is de uitslag nog niet definitief en moet Combinatie Leeuwarden de slingers nog even in de kast laten.

Vooral aan de onderste borden waren de Bolswarder schakers te sterk voor de Gaasterlanders. Hageman, Altena, Leeverink en De Jong scoorden het volle pond en dus hoefden de bovenste vier slechts een halfje bij te dragen.

Dat werden er uiteindelijk anderhalf. Dölle remiseerde en Dijkstra won. Getreurd werd er om het verlies van Nota (op één) en De Boer (op drie). Maar ook weer niet al te lang. Intern waren er zes uitslagen. De eentjes waren voor De Leeuw, Banning, Niemarkt en Verheggen tegen respectievelijk Bottema, Van der Pal, Feenstra en Altena.

De duels Boomsma-Bergsma en Stapersma -Hylkema eindigden in remise. Stapersma was na een lange afwezigheid wegens een val weer van de partij en Verheggen maakte na een interezzo van zo' n zestien jaar zijn rentree.