Folkconcert Na Leanai in Muzykkafee DeVille

HIESLUM - Bijzondere (Noord-)Ierse folkmuziek in Muzykkafee DeVille te Hieslum op vrijdagavond 16 februari. De populaire band Na Leanai tourt momenteel door Europa en geeft dan een concert in het kafee op de Tempelreed 14.

The Sands Family, opgericht in 1970, was decennialang een wereldberoemde folkband uit Noord-Ierland. Deze zogenoemde ‘county down folk group’ zorgde er mede voor dat folkmuziek een populair muziekgenre werd. Bandlid Tommy Sands schreef daarnaast prachtige songs voor beroemdheden zoals Joan Baez en The Dubliners. Enkele kinderen van de vroegere bandleden van The Sands Family hebben het muzikale talent van hun ouders mee gekregen en treden sinds 2014 met veel succes op als folkgroep onder de naam Na Leanai (uitgesproken als Na Lah-nee).

De band bestaat uit vier vrouwen: Sorcha (zang, fluit, fluiten, bodhran), Eimear (zang, percussie), Ryanne (zang, fiddle, gitaar), Moya (zang, fiddle) en een man: Fra (zang, gitaar). Ze maken fraaie, meerstemmige folkmuziek en zijn vooral in Ierland erg populair. Het concert begint om 20.30 uur.