Westergo in slotminuut onderuit tegen WWC (12-11)

Easterein - Het wil Westergo maar niet lukken om punten te pakken. Na een prima wedstrijd tegen streekgenoot WWC trok men opnieuw aan het kortste eind.

Westergo speelde een degelijke eerste helft, kwam vlot op 0-1 (Dieuwke de Boer) en 1-2 (Geert-Jan Sieperda) voor, maar moest voor rust toch zijn meerdere erkennen in WWC. Westergo gaf een paar vrije ballen en strafworpen weg en uiteindelijk floot de prima leidende scheidsrechter Bekkema (kv Leeuwarden) bij 6-4 voor de rust.

Westergo kwam uitstekend uit de kleedkamers, de eerste poging werd direct verzilverd (6-5). WWC drukte door maar Westergo bleef geduldig spelen. Na een kwartier in de 2 e helft was het 10-7 voor de thuisploeg, maar door enkele tactische omzettingen zorgde Westergo ervoor dat het in de race bleef. Sterker nog, de Bolswarders namen het initiatief over en pakten brutaal een 10-11 voorsprong.

Vier minuten voor tijd kwam WWC op gelijke hoogte (11-11) maar in de slotminuut waaide een wanhoopsschot door de korf: 12-11. Zuur, niet de eerste keer dat Westergo in de laatste minuut verliest. 

Zaterdag komt nummer 7 Joure naar Bolsward, het duel start om 20:20 uur.

Doelpunten: Geert-Jan Sieperda 3, Tjitske van Dijk 2, Hedzer Eringa 2, Dieuwke de Boer, Eli Hunze,
Franck Kort en Harmjan Tienstra.