Vierde editie Bolsward Connect zaterdag in Bibliotheek Bolsward

Bolsward - De groep bezoekers begint elkaar steeds beter te leren kennen, maar uiteraard is er ook ruimte voor nieuwe gasten: zaterdag tussen 10.30 en 12.30 uur is de vierde editie van Bolsward Connect.

BOLSWARD

Tijdens deze ochtend in de bibliotheek kunnen Bolswarders en nieuwe Bolswarders (statushouders) met elkaar kennismaken. Het leuke aan deze evenementen is dat elkaars culturen telkens beter begrepen worden, maar dat er ook genoeg overeenkomsten ontdekt worden.

Er ontstaat langzamerhand een band tussen de bezoekers en dat is precies wat de organisatie wil bereiken. Zo wordt er ook naast de evenementen afgesproken, komen de bezoekers bij elkaar op de koffie en helpt men elkaar. Één van de manieren waarop men elkaar helpt is door het delen van een passie.

Een jonge dame uit Syrië gaat sinds kort schilderen met een Nederlandse bezoekster doordat tijdens een evenement een connectie is gemaakt. Er kwam ter sprake dat zij graag wilde schilderen omdat dat haar grote passie is, maar dat zij hier nog geen mogelijkheid voor gevonden had. Nu is dat wel het geval.

Tijdens de Connect evenementen is altijd een oppas aanwezig. Op deze manier kunnen de kinderen gezellig samen spelen onder toeziend oog van de oppas, en kunnen de ouders rustig in gesprek gaan tijdens het evenement. Ouders met kinderen zijn dus ook van harte welkom.