Tiende Oerpolderloop It Heidenskip

IT HEIDENSKIP - Het is inmiddels een vast begrip geworden in de hardloopwereld: de Oerpolderloop in It Heidenskip.

Dit hardloopevenement wordt dit jaar alweer voor de tiende keer gehouden en wel op zondag 25 februari. De Heidenskipsters hebben zowel voor de route van de 14 kilometer als het keerpunt op de 7 kilometer een verrassing in petto.

De Oerpolderloop is een hardloopwedstrijd over ruim 14 kilometer door It Heidenskip, genoemd naar het boek ‘de Oerpolder’ van Hylke Speerstra. Sinds enkele jaren is er ook een afstand van 7 kilometer mogelijk. De route gaat over autoluwe wegen en geeft een goed beeld van de uitgestrektheid van It Heidenskip. Dit jaar wordt de route iets aangepast, zodat het ‘Oerpoldergevoel’ nog meer tot zijn recht komt.

Traditioneel aan de Oerpolderloop is de ‘oersop’ die door inwoners van het dorp wordt gemaakt. Na afloop is deze snert te koop voor zowel de deelnemers als de supporters in dorpshuis It Swaeigat.

Het initiatief voor de Oerpolderloop is destijds genomen door Folkert Jellesma en Antje van der Wal van Bij Folkert in Sneek. Zij zijn nu nog sponsor van de Oerpolderloop. De organisatie van de loop is sinds enkele jaren in handen van SV Friesland. De vrijwilligers van deze vereniging zorgen onder meer voor de inschrijving, het parcours en de tijdwaarneming en worden op de route bijgestaan door vrijwilligers uit It Heidenskip.

De start is voor beide afstanden om 14.00 uur. Inschrijven kan vanaf 13.0 uur in dorpshuis It Swaeigat in It Heidenskip. Hier is ook douche- en kleedgelegenheid en na afloop de prijsuitreiking.