Judoka’s succesvol op districtskampioenschappen

KOLLUM - Bij de districtskampioenschappen judo in Kollum hebben judoka’s van Sportcentrum Akkermans (Wommels) en Judo Kings (Witmarsum) goede resultaten behaald in de klassen -12 en -18.

Van de Judo Kings afdeling Witmarsum namen vier judoka's deel aan dit toernooi, waar de beste judoka's uit de drie Noordelijke provincies het tegen elkaar opnamen. Olaf van der Heide (2009, - 24 kg) liet met aanvallend judo zien dat hij de beste in zijn klasse was. Na vier winst partijen werd hij kampioen van Noord Nederland.

Riemer Jelte Buwalda (2008, -30 kg) kwam na netjes aanvallend judo als nummer twee zijn poule uit. In het afvalsysteem wat volgde wist hij op een goede manier zijn partijen te winnen en zo de finale te bereiken. Deze finale, tegen een oudere judoka, ging verloren. Riemer Jelte kreeg na netjes judo gedemonstreerd te hebben het zilver omgehangen.

Zus Amara Buwalda (2007, -40 kg) kwam haar poule uit. In de kruisfinale die volgde verloor ze een partij waardoor ze mocht strijden om brons. Deze partij wist Amara in volle winst om te zetten wat haar een keurige derde prijs opleverde.

Benyam Bössack (2009, -30 kg) liet aanvallend judo zien maar kwam helaas de poule niet uit.

Namens Sportcentrum Akkermans wisten zeven van de twaalf deelnemende judoka’s een prijs te winnen. In de leeftijdsgroep -18 jaar werd Sem Kroeger (Franeker) kampioen in de klasse -66kg. Gecoacht door Wytze de Jong wist hij alle partijen vol overtuiging te winnen. Brons was er voor Tjibbe Bonnema (Koudum) -46 kg.

Zowel Sem als Tjibbe plaatsen zich hierbij voor het Nederlands Kampioenschap Judo-18 jaar, dat over twee weken in Tilburg wordt gehouden.

In de leeftijdsgroep -12 jaar werden vijf medailles gewonnen. Sanne Hartman uit Sexbierum werd overtuigend kampioen in de klasse -36kg. Zilver was er voor Nikki Adema (Workum) -25kg. Twee bronzen medailles: één voor Kyara Vonk (Sneek, -28 kg) en één voor Ciska Adema(Workum, -32 kg).

Bij de jongens won Rutger Eijzenga (Tzum, -24 kg) zilver. Sven Bootsma (Hilaard, -30 kg) viel net buiten de prijzen.