Succesvolle samenwerking Koudumer galeries

KOUDUM - De eerste samenwerking van de vier galeries in Koudum en het lunch-atelier, alle gevestigd aan de Hoofdstraat, is boven verwachting verlopen. Dat bleek tijdens het evenement ‘Koudum viert de poëzie’: een gevarieerde ontdekkingstocht langs alle locaties met poëzie, kunst en muziek.

,,We waren uitgegaan van een goede twintig bezoekers; geïnteresseerden uit onze eigen netwerken. Een opkomst van bijna zestig mensen hadden we echt niet verwacht. Op het laatste moesten we zelfs aanmeldingen weigeren, wilden we het intieme karakter van de bijeenkomst niet aantasten. Om die reden, en ook vanwege ruimtegebrek bij sommige galeries, hebben we de bezoekers verdeeld over drie groepen”, vertelt Brigitte Duin, een van de initiatiefnemers.

Het idee voor samenwerking is ontstaan met de recente komst van Galerie Kunst in Beweging (combinatie van beeld en woord), Galerie Lytse Skientme (moderne kunst) en het Lunch Atelier (horeca, muziek, kleuren en knutselen). Door het toegenomen kunstaanbod zagen ook het hier sinds jaren gevestigde Beeldhouwcentrum (winkel, galerie, open atelier) en Atelier-Galerie 13 Manen (beelden en schilderijen) een mooie kans om Koudum qua kunstbeleving beter op de kaart te zetten. ,,Door onze krachten te bundelen is het mogelijk om meer van dergelijke activiteiten te organiseren. Zo besteden we in het kader van het Iepen-mienskip-idee van LF2018 extra aandacht aan de Koudumer kunstenaars tijdens de feestweek van 8 tot en met 16 september. En volgend jaar januari laten we Koudum opnieuw de poëzie vieren. De overweldigende belangstelling smaakt naar meer. We hebben zo veel leuke reacties ontvangen. Bezoekers waarderen het enorm dat er in ons dorp kunst valt te kijken en te beleven”, aldus Duin.