Voorbereidingen tweede Hofje-reünie in volle gang: 'It sil heve!'

BOLSWARD - Jongeren uit Bolsward en omstreken, vermijd op 7 april de Bargefenne maar, want dan gaan de papa’s en mama’s op stap. Klasien van der Werf, Ageeth Boontje, Martin Tijmes en Anneke van der Tempel hebben die avond de tweede Hofje-reünie georganiseerd voor de ‘stappers van toen.’

Dat er een vervolg op de eerste Hofje-reünie van 2016 zou komen was voor heel logisch voor de organisatie. Het was namelijk een overweldigend succes waar nog lang over na gesproken werd door een paar honderd enthousiaste 40-plussers uit Bolsward en omstreken. Maar hoe frequent ga je een succesnummer herhalen zonder dat het in zijn kracht afneemt? Martin en Klasien vertellen dat bij hen de afgelopen maanden de kriebels weer begonnen op te spelen. ,,Dus voor ons als organisatie is nu, twee jaar later, het moment om de Hofje-reünie te herhalen en we hebben er weer zin in!”

De opzet wordt hetzelfde als in 2016. Op 7 april wordt Danscafé de Prins weer omgedoopt tot Bar Dancing Discotheek Den Hof van Holland, in de volksmond ’t Hofje. De deuren gaan alleen open voor 42-plussers. Is dat niet een raar getal? ,,Nee”, legt Klasien uit, ,,We willen weer precies dezelfde doelgroep als in 2016 toegang verlenen en die zijn allemaal twee jaar ouder geworden. Als we steeds de norm van 40-plussers blijven hanteren verandert de doelgroep omdat die steeds jonger wordt. Maar de doelgroep wordt ook steeds groter en dat kunnen we niet behappen.” Ook DJ Peter K en DJ Johan zullen weer van de partij zijn en de organisatie is nog druk pratende met ‘oude barmannen en uitsmijters’ om hun plek van toen weer in te nemen. De avond begint om half tien en gaat voor de echte die-hards door tot 4 vier uur in de ochtend. ,,In 2016 ontstond een spontane samenwerking met café De Posthoorn om vooraf daar een borrel te drinken met andere ‘Hofjegangers’. De Posthoorn bestaat niet meer, maar wij hopen dat andere horecaondernemers dit initiatief willen overnemen. We hebben al wat geluiden opgevangen hierover en zodra er definitieve plannen zijn zullen we dit op onze Facebookpagina vermelden”, aldus Martin. Voor de organisatie is het allemaal niet meer zo spannend als in 2016, maar ze hebben er zelf wel weer net zo veel zin in als toen. ,,We hadden een leuke ‘stapgeneratie’. Destijds ging je soms wel drie dagen achter elkaar naar ’t Hofje. Je hele sociale leven speelde zich daar af en er zijn heel wat relaties ontstaan. Ook nu wordt er weer heel enthousiast gereageerd en de kaartverkoop verloopt weer als een tierelier. Wees er op tijd bij, want we verkopen iets minder kaarten dan in 2016. De enige negatieve reactie die we in dat jaar hebben ontvangen was namelijk dat het te druk was”, vertelt Klasien. Voor kaarten en meer informatie over de reünie kan men terecht op de Facebookpagina HOFJE-reünie.

Petra de Wijn.