Fanfare Oranje langs Bolswarder basisscholen

BOLSWARD ‘De fanfare moet naar school’. Onder dit mom gaat de fanfare van Oranje Bolsward in de één na laatste week van maart langs alle Bolswarder basisscholen. Ook wordt er op 24 maart een snuffelmoment georganiseerd in het repetitiegebouw van de fanfare.

Fryslân kent een rijke historie aan blaasorkesten. Een vorm daarvan is de fanfare. Een fanfare bestaat uit koperen- en houtenblaasinstrumenten. Al zijn de laatstgenoemde ook van metaal. De fanfare van Oranje Bolsward bestaat sinds 1937. Maar het voortbestaan voor de wat verdere toekomst dreigt een beetje aan een zijden draadje komen te hangen en daarom is de Fanfare Oranje Bolsward op zoek naar muzikanten.

Tijdens de snuffelmiddag (vanaf 16.00 uur in het SISA gebouw aan de Brigade Irenelaan) worden geïnteresseerden, jong en oud, geïnformeerd over de verschillende instrumenten. Vanaf 17.00 uur krijgt iedereen die dat wil en durft de gelegenheid om het echt te ervaren en kunnen zij op een heus instrument al even meespelen met het orkest.