Leeverink slaat ook aanval van Dijkstra af bij Westergoo

Johan Leeverink heeft dit seizoen bij schaakclub Westergoo nog geen partij verloren. Dinsdag moest hij het opnemen tegen runner-up HarmJan Dijkstra. Dijkstra zette de partij strijdvaardig op en wist op zeker moment -naar het leek- beslissend voordeel te behalen. Leeverink echter hield het hoofd koel en met een beetje mazzel wist hij ook deze keer de ongeslagen status te handhaven. De partij eindigde in remise Inlopen op koploper Banning deed Leeverink niet. Banning won namelijk iets te eenvoudig van Bergsma.

Feenstra blijft een tegenstander waar rekening mee gehouden moet worden. Dinsdag versloeg hij Jan Altena die nog altijd wat te vrijgevig is met zijn stukken. Hessel van der Pal gaf een volle toren kado tegen Jan Nota en dat kostte hem uiteraard de partij. Terugkomer Verheggen boekte zijn vierde zege op rij. Deze keer was Hylkema het slachtoffer.

Piet Sikma speelde een gedegen pot tegen Bottema. Hij won materiaal en rondde keurig af naar winst. Niemarkt speelde knap remise tegen Stornebrink en ook Smit en Stapersma sloten vrede. En toen wilden Hageman en Rinstje Altena niet achterblijven. Volgende week speelt Westergoo I uit tegen het nog ongeslagen Leeuwarden.