Nijland krijgt De Wâlde op de knieën: 1-2

Nijland won zaterdag bij De Wâlde met 2-1 en of dat verdiend was, daar waren de meningen behoorlijk over verdeeld. De Wâlde begon sterk en kwam ook op voorsprong, maar daarna nam Nijland de regie over en dat stopte pas toen het op voorsprong kwam. Het slotoffensief van de thuisclub had een gelijkmaker moeten opleveren, maar de geelhemden slaagden er niet in om te scoren.

Nijland 2 gaf voor de wedstrijd al het goede voorbeeld door De Wâlde 2 naar een kansloze nederlaag te spelen en het vlaggenschip kon natuurlijk niet achterblijven. Dat leek een lastig verhaal te worden toen De Wâlde  al vrij snel de 1-0 maakte. Een ingooi gevolgd door een voorzet kwam bij Jouke Jan de Vries voor de rechter en hij werkte de bal binnen. De gasten kregen hierop alle ruimte van de thuisclub om te voetballen en zo kwamen er ook kansen voor Nijland. De Wâlde leunde achterover en gokte op de counter, maar Nijland verdedigde scherp en gaf niks meer weg.

Door het ontbreken van Nico Pieter Bonnema, was er minder stootkracht dan normaal, maar er werd prima gecombineerd door het hele team. Vooral via de zijkanten kwamen de blauwhemden steeds door, maar de vele aanvallen en voorzetten leverden niet de gewenste goal op. Bouke Poelsma, Jarin de Jong en Tsjeard Weersma waren er heel dichtbij, maar we gingen rusten met een achterstand.

Na de thee ging Nijland weer verder met de zoektocht naar de gelijkmaker. Die kwam er vrij vlot, toen Tsjeard Weersma met een mooi balletje Erwin Hoekstra alleen voor de doelman zette en laatstgenoemde hem vloerde binnen de beruchte lijnen. Bouke Poelsma schoot de 1-1 zeer overtuigend binnen en Nijland leefde weer, maar het kroop een minuut later door het oog van de naald, toen Tiemen Landman geen strafschop kreeg.

De blauwhemden hadden De Wâlde ook na de 1-1 onder controle en konden regelmatig gevaarlijk worden, maar grote kansen bleven ook nu uit. De grootste was voor Erwin Hoekstra, die met links hoog over schoot in kansrijke positie. In de slotfase van de wedstrijd kwamen Silvan Kooistra en Wieger Boonstra in het veld voor Tsjeard en Jarin. Silvan mocht onder andere proberen de constant opkomende linksachter Tiemen Landman een halt toe te roepen. De linksachter was werkelijk een plaag en veruit de gevaarlijkste speler bij De Wâlde, al leverden zijn acties uiteindelijk weinig kansen op.

Nijland bracht Wieger Boonstra binnen de lijnen om één van de vele voorzetten binnen te koppen en binnen de minuut was het bingo. Arjan van der Wal zocht Wieger met een voorzet vanaf de rechterkant, maar deze kwam niet bij ‘De Gabber’ uit. In plaats daarvan vloog het leder over de keeper heen in de kruising en zo stond het zomaar 1-2. De vreugde was enorm bij Nijland, dat een achterstand had omgebogen en nu dicht bij de volle buit was.

De reactie van De Wâlde kon nu natuurlijk niet meer uitblijven en het werd weer flink billenknijpen in het laatste kwartier. Peter pareerde eerst een vrije trap, die vervolgens via Wybren ‘Lightning’ Landman weer in zijn veilige handschoenen belande. In de laatste minuut van de blessuretijd leek de gelijkmaker echter toch te vallen, maar Tiemen Landman kopte voor een leeg doel een voorzetje van zijn broer op de lat. Het laatste fluitsignaal kwam dan ook als geroepen en zo boekte Nijland alweer de vierde overwinning op rij.

Het was de laatste wedstrijd van de 2e periode en daarin staat Nijland er erg goed voor met 13 punten uit 5 wedstrijden. De andere vier wedstrijden moeten ze nog inhalen en zaterdag begint de 3e periode thuis tegen DWP, dat vandaag met 9-2 won van QVC.