Bolswarder Lars Wolke geselecteerd voor testwedstrijden Oranje onder 13

Bolsward - Lars Wolke (12) uit Bolsward is door de KNVB geselecteerd om twee testwedstrijden te spelen voor Oranje onder 13 jaar.

De Cambuurspeler mag zich op 21 maart en 18 april meten met leeftijdsgenoten uit de rest van het land. De groept telt 48 spelers, onder meer met talenten van Ajax, Feyenoord en PSV. De wedstrijden worden door de voetbalbond aangegrepen om een nieuw Oranje onder 14 te maken voor volgend seizoen.

,,Mijn vader belde me vanmiddag en vroeg: heb je het al gehoord? Toen hij het vertelde schreeuwde ik het uit van blijdschap", vertelt een dolgelukkige Lars.

,,Het gaat heel goed", kijkt hij tevreden naar zijn prestaties bij Cambuur. ,,Het was wel een doel om bij de selectie te komen", gaat hij verder. ,,Ik sprak er negen maanden geleden met mijn trainer over, maar toen hebben we het er een tijdje niet over gehad. En nu is het dan zover."

En als het allemaal doorgaat -mogelijk volgen na de eerste selectieronde nog meerdere testwedstrijden- ,,dan is dat wel een droom die uitkomt", zo laat het talent weten.