Trio Escapada in De Spylder

WARNS - Geworteld in de Argentijnse tango en de klassieke muziek beweegt dit trio zich virtuoos langs de grenzen van de genres. Trio Escapada speelt tango, wereldmuziek en nieuwe muziek, improviseert en componeert. Op zondag 18 maart staan ze vanaf 15.00 uur in De Spylder in Warns.

Met dit originele en persoonlijke repertoire én met een avontuurlijke performance onderscheidt Trio Escapada zich in het Nederlandse muziekleven. De musici zijn ware meesters op hun instrument en zetten met hun dynamische en gepassioneerde spel elke zaal in vuur en vlam.

Muziek is de moedertaal van het hart. Overal ter wereld waar mensen hun bezieling beleven en hun angsten bezweren, overal waar goden worden aanbeden en duivels verdreven, daar is muziek. Van Ave Maria tot vuurdans - in dit programma neemt Trio Escapada het publeek mee door het repertoire van overgave, bezieling en de hartstocht.

Op het programma staan onder meer Astor Piazzolla’s beroemde werken over engelen en duivels; tango’s vol religieuze symboliek waarmee Astor Piazzolla zocht naar de mythes die de Argentijnse immigranten verbonden in de smeltkroes van Buenos Aires, met de havenstad zelf als bezield personage. Ook klinkt het prachtig Ave Maria, eveneens van Piazzolla. Opzewepende vuurdansen van o.a Manuel de Falla roepen beelden op van feestelij rituelen, net als de carnavalito die tijdens festivals wordt gedanst. Ook speelt het trio eigen werk, gecomponeerd op de thema’s van overgave en feest. Van verstilde tot juist zeer opzwepende muziek – de passie barst uit elke noot van dit programma.