Hoe het ontslag van dochter Nynke leidt tot overname PUUR-winkel door familie Hoekstra

BOLSWARD De familie Hoekstra uit Wommels neemt ijs- en chocoladewinkel PUUR in Bolsward over. En dat ging op bijzondere wijze.

Nynke (17), de middelste van drie dochters van het gezin, was werkzaam in de ijssalon. Zij kreeg eind januari een telefoontje van de vorige eigenaar. De strekking van het verhaal: hij deed de zaak van de hand en haar dienstverband werd daarmee ook beëindigd. Toen zij dit aan haar vader Lieuwe vertelde, ging bij hem een lichtje branden. ‘Wat is zijn nummer?’, had hij zijn dochter gevraagd. Want bij hem leefde meteen de gedachte om de zaak over te nemen.

Moeder Joke kwam thuis van een late dienst in de zorg, werd op de hoogte gesteld van de snode plannen en was meteen aan boord. Een belletje en een gesprek volgden en ,,van het één kwam het ander”, kijkt Joke terug op de stroomversnelling waarin het gezin sindsdien is geraakt. ,,Het is even een omschakeling”, klinkt het nuchter. ,,We hebben zelf nog nooit echt een eigen zaak gehad.” Toch is het enthousiasme de gemene bij het hele gezin. ,,De kinderen zijn niet te houden”, vertelt ze lachend. ,,Die zitten vol ideeën. We gaan het avontuur gewoon aan”.

Zelf zegde ze haar baan in de zorg op om donderdags in de winkel te staan. Ook Fenna, de oudste van de drie kinderen, zal meewerken en zelfs Minke (13) wil graag iets betekenen. ,,En we hebben Renée aangenomen”, vult Joke aan. Dat is een oude bekende van de winkel: zij werkte, net als Nynke, eerder in de zaak.

Qua aanbod zal de familie eerst vooral het bekende assortiment aan ijs en chocolade voeren. ,,We willen het eerst opbouwen, maar er later ook ons eigen draai aan geven.” Wel nieuw zijn de verschillende ijsco-dips die straks te verkrijgen zijn en ook koffie en thee ‘to-go’.

PUUR gaat op zaterdag 24 maart om 10.00 uur weer open. ,,Dat wordt een feestelijke opening”, verklapt Joke. ,,Zo krijgen klanten het tweede bolletje ijs gratis en doen we iets met een prijsvraag.”