Crescendo Workum start blaasklas voor senioren

WORKUM - Brassband Crescendo Workum start zaterdag 31 maart een muziekproject met proeflessen voor volwassenen in De Klameare.

Iedereen kan aan de lessen onder leiding van Guus Pieksma meedoen, ook degenen die nog nooit een instrument bespeeld hebben. Crescendo gelooft in de kracht van met elkaar muziek maken. ,,Daarom starten we met muzieklessen voor volwassenen. De deelnemers krijgen een instrument te leen, dat kan een bugel, bas, cornet, trombone of drumstel zijn en leren de beginselen van het spelen”, vertelt voorzitter Hilda Koopmans.

Op een ongedwongen manier worden de deelnemers door dirigent Guus Pieksma onderwezen in de basisprincipes van het ‘blazen’ op een instrument. Het wordt een blaasklas voor volwassenen. De start is zaterdag 31 maart om 19.00 uur in De Klameare. Daarna volgen tien lessen die afgesloten worden met een presentatieconcert samen met de brassband.

Eerdere vergelijkbare projecten van Pieksma bij de Lytse Súdwesthoeke in Stavoren, Concordia in Gaastmeer en de muziekvereniging in Tijnje sloegen enorm aan. Bij Pieksma staat het samen plezier beleven aan musiceren voorop.

Crescendo heeft pas een project in de groepen 5 en 6 op de basisscholen afgesloten. Dat leverde tien nieuwe leerlingen op. Meer informatie via Hilda Koopmans tel: 0515 542845. Opgave via de e-mail of website spelenderwijs@crescendoworkum.nl De repetitie data staan op de website crescendoworkum.nl