Dames SC Bolsward pakken periodetitel

De dames van SC Bolsward zij zaterdag periodekampioen geworden na een overwinning op concurrent SWZ Boso Sneek (2-0).

Onder barre weersomstandigheden (koud en harde wind) werden de goals keurig over beide helften verdeeld. Door de overwinning wordt ook afstand genomen van SWZ en houden de dames koploper MKV’29 in het vizier. Deze prijs is echter ‘bijvangst’ voor het hogere doel. De dames en leiding willen kampioen worden.

Zonder Vera Zut en Ilse Galema (studieverplichtingen) begonnen de dames de 1e helft met de wind in de rug. De wind maakte goed voetballen lastig. Het spelbeeld was rommelig, ballen rolden hard door en waren moeilijk onder controle te krijgen. SWZ kwam bijna niet van eigen helft af en kreeg de bal ook niet goed weg van de eigen goal. Halverwege de 1e helft viel de 1-0. Mounia Bouasrar zette goed door en gaf de bal voor op Monique Zijsling; zij verlengde de bal en Madelief Wip was er als de kippen bij om bij de 2e paal de 1-0 binnen te werken. Ondanks een overwicht vielen niet meer goals en was de ruststand 1-0.

In de 2e helft had SWZ de wind mee en werd SC Bolsward teruggedrongen. De Snekers waren een aantal keren gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker, maar goed keeperswerk van Marrit Nijdam of adequaat verdedigen van onder andere Daphny de Jong en Nathalie Huizinga voorkwamen een goal van de Sneker dames. Een kwartier voor tijd viel de bevrijdende 2-0. Wederom Bouasrar zette goed door en deze keer werd de prima voorzet wel goed afgerond door Zijsling (2-0). De laatste 10 minuten werd Madelief Wip gewisseld voor verdedigster Ilza Terenstra. Zij maakte na lang blessureleed haar come-back.