Hoe met de opening van Het Veerhuys een jongensdroom uitkomt voor Bolswarder duo

BOLSWARD - Het Veerhuys opent zondag zijn deuren in Bolsward. Daarmee komt een eind aan de mega-verbouwing van het pand aan het Marktplein en starten nieuwbakken uitbaters Remco Wierema (33) en Dirk Brouwer (31) met hun onderneming. ,,Een jongensdroom.”

Want al jaren mijmert het tweetal over een eigen zaak op ,,het mooiste plekje van Bolsward”. Beiden hebben ruime ervaring in de horeca en onderling spraken ze meerdere malen de wens uit ‘als dat ooit vrijkomt..’, doelend op de voormalige Posthoorn. En dat was het geval. De gebroeders Bloemhof namen het pand over en zochten een nieuwe uitbater. ,,Hij belde me op”, vertelt Remco, wijzend naar zijn kompaan. ,,Toen wist ik meteen waar het over ging.” Samen met een aantal andere kandidaten gingen zij vorig jaar september langs bij de nieuwe eigenaren. Wierema en Brouwer kwamen daarbij als ‘winnaars’ uit de bus. ,,Na dat gesprek was het allemaal vrij snel geregeld”, kijkt Dirk terug. Wat volgde was een uitvoerige verbouwing. Waar de heren zelf aanvankelijk met een vrij bescheiden bedrijfsplan kwamen, pakten de nieuwe eigenaren het grondiger aan. Het pand werd van binnen van top tot teen gesloopt en opnieuw opgebouwd. Daarbij valt op dat de bovenverdieping ook benut wordt. De fraaie open trap daar naartoe is één van de blikvangers van de vernieuwde zaak. Verder zijn de toiletten en de keuken vernieuwd en is het volledige interieur anders. ,,Het is een compleet nieuw pand”, legt Dirk uit.

Daarom was het volgens de heren een logische stap om ook een nieuw naam te kiezen. ,,We zijn de geschiedenis ingedoken en zagen dat dit pand vroeger Herberg Het Veerhuis was. Zo komt de naam niet helemaal uit de lucht vallen.”

Qua aanbod zetten de nieuwe uitbaters in op een eenvoudige, maar kwalitatief goede kaart waar bezoekers terecht kunnen voor een kop koffie met gebak, een goede lunch of diner. Dirk, kok en verantwoordelijk voor de menukaart, legt uit: ,,Het is een laagdrempelig stadscafé. We willen voor een betaalbare prijs kwalitatief goed eten aanbieden.” Door ingebruikname van de bovenverdieping is ook de mogelijkheid om feesten of partijen te geven en behoort een bedrijfsborrel of buffet ook tot de mogelijkheden.

Voor activiteiten op het Marktplein werd al contact gelegd met De Wijnberg. Remco, die meer ‘aan de voorkant’ zal werken, licht toe: ,,We gaan samen een nieuwe munt slaan die met gezamenlijke activiteiten bij beide geldig is.”

,,We hebben er vooral heel veel zin in”, is de algemene gedachte bij beide heren. Spanning? Heus wel een beetje, maar het enthousiasme en de wil om te beginnen overheerst. Wel voelen ze druk. Want de twee Bolswarders kregen al talloze reacties. ,,We willen het graag goed doen. We willen iets moois aan Bolsward geven”, legt Remco uit. ,,Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een succes van te maken. We hebben een prachtig nieuw pand, we hebben een goed personeel waar we superveel vertrouwen in hebben en we hebben goede producten. Nu is het aan ons om het waar te maken.”

Yme Gietema.