Concert Andante in Marne theater

BOLSWARD - Amusementsorkest Andante geeft zondag 25 maart een concert in het Marne theater (in plaats van de Doopsgezinde Kerk, zoals vandaag abusievelijk in de krant staat) in Bolsward. Aanvang: 15.00 uur.

Andante begon in het jaar 1912 als een strijkje, bestaande uit twee violen en een cello. Het zou in ruim 100 jaar uitgroeien tot het amusementsorkest. Andante is nog steeds een begrip binnen en buiten Bolsward.

Het aardige is dat het orkest ook altijd zijn eigen koers is blijven varen. Het zou diverse stromingen uit de wereld van de populaire muziek overleven en precies datgene op de speellijst zetten wat past bij het orkest. Zo kan de luisteraar genieten van heerlijke swing, salonmuziek en licht klassieke composities. Ook eigentijds werk schuwt het orkest niet, hoewel composities van Jaap Valkhof, Han Dunk en Jack Bulterman, componisten en tekstschrijvers van voorheen, nog steeds op het programma staan. Zangeres Froukje Bosma is al jarenlang de vaste zangeres van de band. Ook Foppe de Lang laat geregeld zijn stem horen. Dirigent Arend Huisman heeft dit jaar het stokje overgenomen van Nynke Jaarsma.

Het ‘middagje Andante’ zal ook dit jaar weer het feestelijke slotconcert zijn van de BOOG-optredens 2017-2018.