Gemeente reageert op afblazen Lekker Open Air: 'Niet intentie geweest om tegen te werken'

Bolsward - De gemeente Súdwest-Fryslân heeft gereageerd op het niet doorgaan van Lekker Open Air: ,,Het was niet onze intentie om de vergunning niet te verlenen", vertelt woordvoerder Louis Westhof.

Volgende week zouden de betrokken partijen met elkaar om tafel: ,,We wilden in het gesprek op 6 maart de puntjes op de i zetten."

Na de vorige editie diende een aantal bewoners een klacht in vanwege geluidsoverlast. Het was één van de glad te strijken plooien, maar de organisatie heeft nu zelf besloten de stekker er uit te trekken. Westhof: ,,Het is niet de bedoeling geweest om de ondernemers te frustreren."

Volgens organisator Willem Adema is het te kort dag om na volgende week nog een volledige line-up, beveiliging en promotie te regelen: ,,Je moet het goed doen of niet. Ik kan niet in drie weken een festival uit de grond stampen."

Vandaag is contact geweest tussen de gemeente en Adema. Laatsgenoemde omschrijft dat gesprek als ,,heel correct" en hij kijkt daarom al vooruit naar volgend jaar. ,,Dit jaar is het niet haalbaar. Dat is heel vervelend, maar voor 2019 zijn ze (de gemeente, red.) heel open-minded. Dat gaat door", klinkt het stellig.