Frysk Damcup voor Siebe Walinga

Blauwhuis - Siebe Walinga is winnaar geworden van de Fryslân Cup Frysk damjen. Hij versloeg in clubhuis Siesa van damclub de Skyfkes in Blauwhuis, Teake Kooistra.

De finalisten Siebe Walinga en Teake Kooistra  werden binnengehaald met hun eigen favoriete muziek. Siebe liefhebber van Kenny Rogers en Teake ( ook finalist in 2016) zijn favoriete muziek, de Rolling Stones.  Na vervolgens eerst het Fries volkslied te hebben gezongen barstte de strijd in de arena los. Een prachtige partij met tot het einde strijd en spanning. De andere aanwezigen hadden tussendoor tijd om zelf te dammen om het kampioenschap Frysk. (5 tegen 5 houtjes)

In de bovenzaal werd intussen al gestreden om het Fries dames kampioenschap met twee leden van “De Stadige Strikers uitScharnegoutum, 2 leden van “de Skyfkes”en drie dames uit Roodhuis. Tineke Teigeler lid van “de Stadige Striikers en de winnares van 2017 haalde ook nu weer de finale. Zij moest ditmaal haar meerdere erkene in plaatselijk favoriete Akke Rinske Walinga fan damklup” de Skyfkes “.

Bij het toernooi Frysk werd er gespeeld in een winnaars-  en verliezerronde, een mooi ontspannen toernooi met muziek, worst, kaas, chips en later op de avond een goudgeel vocht.  Winnaar werd hier Folkert Groenveld van “Nocht en Kriich” uit Oudea SWF en Foeke Tiemesma van “de Rûge Wolf” uit Lollum als tweede . In de verliezerronde won Liuwe Westra  van  “De Rûge Wolf” uit Lollum en als tweede Jappie de Jong van “De Skyfkes”.

Wie uitgedamd was kon mooi het slot van de partij Siebe – Teake zien. Uiteindelijk viel voor Teake de vlag van de klok en ging  Siebe er met de wisselbokaal vandoor.