Leeverink boekt eerste nul bij schaakclub Westergoo

Johan Leeverink bleef tot dusverre ongeslagen blij schaakclub Westergoo. Dinsdag kreeg hij evenwel klop. Hij moest in Hessel van der Pal zijn meerdere erkennen. Hessel speelde een gewiekst eindspel en wist een miniem voordeeltje keurig uit te buiten.

Cees Banning blijft koploper. Hij versloeg dinsdag Eeltje Boomsma die zich vroeg op de avond had opgeworpen als parkeerhulpje voor leden die vanwege de Mattheus-drukte hun auto ver van het Convent moesten stallen.

Gerrit Stornebrink sprokkelt zijn puntjes dit seizoen langzaam maar zeker bijeen. Deze keer wist hij Fokke de Boer op remise te houden. Garmen Hageman versloeg HarmJan Dijkstra die de laatste weken een beetje uit goeden doen is en drie nederlagen op rij liet noteren. August Niemarkt verloor eerder dit seizoen van Bottema maar nam nu revanche. Hylke Feenstra was te sterk voor Frans Smit en Hylkema won van De Leeuw. Jan Nota blijft loeren op de eerste prijs. Dinsdag versloeg hij Bergsma. Rintje Altena was te sterk voor de weer iets te rappe Sikma. Volgende week staat de bekerfinale Nota-Viersma op het programma en daarna nadert de competitie zijn ontknoping. De schakers hebben bijna de finish in zicht,