Zanger en pianist Roon Staal naar Makkum

MAKKUM Zanger en pianist Roon Staal komt begin april terug uit Vladivostok voor een nieuwe tour met elf concerten in Nederland. Eén daarvan is in Makkum. Dit vindt plaats op vrijdag 6 april in de Doopsgezinde Kerk en begint om 20.00 uur. De zaal is een half uur voor aanvang van het concert geopend.

Staal, eerder ook actief als musical-acteur in verschillende producties (Les Miserables, Tommy, Rembrandt en Petticoat) heeft inmiddels tien album-releases op zijn naam staan en maakt in pittoresque kerkjes of sfeervolle theaters indruk met zijn authentieke performance, stem en pianospel.

Tijdens de April Tour speelt hij zowel covers als eigen composities van al zijn albums tot nu toe met werken als 'Help Me Through The Night', 'Stay With Me Till The Morning', 'Als Je Mij Zoekt', 'Promise', 'Vincent', 'Pie Jesu' en 'Weet Waarom Je Leeft'.

Staal treedt zowel in Nederland als in het buitenland op. Zo zal hij 14 juli voor het eerst een optreden in Japan verzorgen en keert hij dit jaar ook terug met een concert in Engeland. Begin 2019 is opnieuw een optreden gepland in het Philharmonisch Concertgebouw te Vladivostok.