SC Bolsward (zo) kan weer naar boven kijken na paasoverwinning op Geel Wit: 3-1

BOLSWARD - SC Bolsward (zo) behaalde op paaszondag een belangrijke 3-1 overwinning op Geel-Wit van Ameland.

Ondanks de paaszondag was er toch aardig publiek bij het duel aanwezig. De wedstrijd begon in verband met de vaardiensten richting Ameland, al om twee uur. Waarom een belangrijke overwinning ? Voor het duel stond Geel-Wit op 15 punten en de thuisclub op 19, betekent dat bij verlies van de thuisclub de gasten op 1 punt komen en het team van Marc van Hiel weer in de gevarenzone zit. Door de overstap van HFC ’15 naar de zaterdag is er geen rechtstreekse degradatie, wel moeten de twee onderste teams nacompetitie spelen voor behoud van het derdeklasse-schap.
Na deze 3-1 overwinning kan het team weer naar boven kijken. Zonder laatste man Özgur Akkus was de thuisclub eigenlijk heer en meester. Geel Wit kon alleen maar tegenhouden. Vooral in het begin van de wedstrijd was SC Bolsward wat onzorgvuldig met de passing en lag het tempo te laag, terwijl Geel Wit in twee blokken van vier verdedigde en er eigenlijk sporadisch uit kwam. 
Toch kwam de thuisclub in de 20e minuut op voorsprong. Het was de snelle Sahan Demirbas die uit een voorzet vanaf rechts beheerst binnen schoot: 1-0. Tien minuten later werd die stand door gelegenheidsaanvoerder Lorenzo Lemmers verdubbeld. De uitkomende doelman van de gasten verdraaide zijn knie en ging naar de grond. Lemmers had een verlaten doel voor zich en vond het eigenlijk sneu voor de ongelukkig doelman, na ampel beraad deponeerde hij de bal toch maar in het verlaten doel: 2-0.
Na rust dacht de thuisclub met goed voetbal dat een volgend doelpunt een kwestie van tijd was. Dat volgend doelpunt kwam er wel, maar dan aan de andere kant. Geel Wit forceerde in de 68e minuut een corner die door Pieter Kiewiet subliem achter doelman Tolga Demirci werd gekopt 2-1.
De gasten veerden op en kregen het idee dat er misschien wel meer was te halen, maar de thuisclub zette weer even aan en na goed voorbereidend werk van de sterk spelende Romano Paridon rondde Lorenzo Lemmers beheerst af: 3-1.
Invaller Arjan Bogaard kwam nog met een ‘wereldactie’ in het strafschopgebied van de gasten maar kon net niet afronden. Wat ook betekende dat er wat doelpunten betreft meer had ingezeten voor het team van Marc van Hiel, die straks eventueel weer over verdediger Sean Noorman kan beschikken. Noorman heeft, na anderhalf jaar blessureleed en na revalidatietraining van Harmke van der Werff, de training met bal weer hervat.