Murk Viersma uit Wommels wint schaakbeker bij Westergoo

BOLSWARD - De uit Wommels afkomstige Murk Viersma heeft dinsdag bij schaakclub Westergoo ‘de beker’ gewonnen. In de knock-out competitie bleef hij uiteindelijk met Jan Nota over. En in de finale kwam, zag en overwon hij. Dankzij een pluspionnetje dat uiteindelijk promoveerde. Wat precies de prijs voor Viersma zal zijn is nog niet geheel duidelijk. De verliezend finalist en uitvinder van de knock-out competitie -Jan Nota- zal een en ander nog moeten regelen. Maar dat komt vast goed.

Ook de interne competitie nadert zijn ontknoping. Er is nog een ronde te gaan: Banning uit Kimswerd heeft de leiding en ook hier is Nota tweede. Mocht de computer de beide mannen in de laatste ronde aan elkaar koppelen dan is er wellicht nog een kleine kans op stuivertje wisselen. Ook de overige spelers zijn nog niet zeker van hun plaats op de ranglijst. Leeverink en De Jong strijden nog om een plek op het ereschavot.

Leeverink won dinsdag met speels gemak van Boomsma. Dijkstra remiseerde met Bergsma en ook Van der Pal en Banning sloten vrede. Verheggen - weer terug uit Spanje- versloeg Frans Smit en Gerrit Stornebrink had geen mededogen met Piet Sikma. Jozef Dölle versloeg Fokke de Boer en dat dwong wel enig respect af. August Niemarkt en Garmen Hageman hielden elkaar in evenwicht. Lambertus Hylkema won van Tine Stapersma en nestelde zich daarmee op een verdienstelijke dertiende plaats op de ranglijst. Volgende week dus de laatste ronde van de interne competitie. Tevens speelt het tweede een thuiswedstrijd. Op 17 april neemt de clubkampioen het simultaan op tegen de overige leden en op 24 april wordt het schaakseizoen gesloten met het snelschaakkampioenschap van de club. Hoewel gesloten? in mei, juni en juli wordt er eigenlijk gewoon doorgespeeld: in Hartwerd met een iets vlotter tempo.