Fabian Franciscus sluit Bolswarder cabaretseizoen af

BOLSWARD - Bolsward Cabaret sluit het seizoen af met Fabian Franciscus, de winnaar van het Leeuwarder Cabaret festival. Hij is eerder in Ons Gebouw te zien geweest samen met andere winnaars. En hij veraste. Zaterdag 14 april dus avondvullend met ‘Vlafeest’.

Fabian Franciscus groeide op met een nuchtere Beemster boerin als moeder en een flamboyante, in Indonesië geboren vader. Hij studeerde simultaan twee verschillende studies aan de universiteit, maar woont nu aan de ‘hoerenstraat’ te Utrecht.

Succes is een keuze, zegt hij zelf. Speciaal voor deze avond heeft Fabian opeens een mening. Hoe irrelevant, triviaal of absurd zijn mening ook moge lijken, Fabian wil deze heel graag met het publiek. Sterker nog; hij weet zeker dat de toeschouwers er stiekem veel van kunt opsteken. Naast een leuke avond ontvangen zij daarom in het minste geval ook nog een hele mooie nieuwe uitklapbare mening.

Fabian won in London een comedywedstrijd in The Comedy Store. Hij won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde naast de finalistentour in Nederland en België, onder andere in de grotere comedyclubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen.