Informatieavond kruispunten N359

Wommels - De provincie Fryslân houdt woensdag 25 april om 20.00 uur in It Dielshûs in Wommels een informatieavond over de veranderingen op de N359, de weg tussen Bolsward en Leeuwarden.

De N359 is een belangrijke regionale weg door Zuidwest-Fryslân. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, pakt provincie Fryslân het stuk tussen Bolsward en Leeuwarden aan. De kruispunten bij Húns-Leons, Winsum, Wommels-Zuid en Hilaard zijn inmiddels klaar. Nu is het de beurt aan de kruispunten Bolsward Noord, Burgwerd en Wommels Noord.

Om deze plekken bij Bolsward, Burgwerd en Wommels verkeersveiliger te maken worden de kruispunten ongelijkvloers. De aannemer maakt hiervoor nog een ontwerp. De provincie is in gesprek met belanghebbenden over hun eisen voor het ontwerp.

Tijdens de informatieavond worden de plannen gepresenteerd en daarna kan men meepraten over wat er gedaan moet worden aan de kruispunten.

Eerder is bij Húns en Leons al een slim kruispunt gemaakt. Hierdoor kan het verkeer zien op verkeersborden waar auto’s vandaan komen. De borden geven ook een adviessnelheid aan.