12-uursactie majorettes CMV Oranje levert verrassend hoog eindbedrag op

Bolsward - Van 8.00 uur ’s morgens tot 20.00 uur ’s avonds les: De majorette-afdeling van CMV Oranje Bolsward was vol in actie op zaterdag 14 april met hun 12-uur-sponsoractie om zo geld in te zamelen voor nieuwe wedstrijdkleding.

De dag stond onder leiding van instructrice Lyanna Oostra, hulp was er van Lysanne Ewouds en Rianna Haitsma-van der Goot.

Met de opbrengst van de sponsoractie zal de nieuwe spetterende showkleding voor de thema's 'running', 'feest' en 'twirling' aangeschaft worden voor 3 van de 5 twirlteams, die bestaan uit meiden in de leeftijd van ongeveer 5 tot 17 jaar.

Een flink aantal sponsoren had het volste vertrouwen in de majorettes getoond door een bijdrage toe te zeggen, mits de 12 uren les voltooid zouden worden uiteraard. Vol enthousiasme stonden de meiden om 8 uur in de gymzaal van de Sint Maartenschool voor een flinke dance warming-up.

Een dag vol actie met uiteraard het 12 uur lang trainen van de 5 teams, duo-trainingen, solo-trainingen, gezelligheid, spelletjes, lachen, samen eten en vooral de twirlshows afmaken voor de wedstrijden die al spoedig volgen. 

De hele dag was er publiek aanwezig om de majorettes aan te moedigen. Tijdens het laatste uur liep de gymzaal helemaal vol met familie, vrienden en kennissen; allemaal nieuwsgierig naar de nieuwe dance twirlshows en uiteraard benieuwd naar het resultaat van de sponsoractie.. Een verrassend hoog bedrag van € 1.201,- is er opgehaald.

Bijzonder was het aantal jubilerende leden, zij werden gehuldigd. Marije Terpstra (10 jaar), Gea ten Pas, Lysanne Ewouds, Laura Ypma, Myrthe den Otter en Ines Zwaagstra (allen 7,5 jaar). Voor deze prestatie ontvingen zij een kettinkje (10 jaar) of een twirlspeldje (7,5 jaar) als aandenken.