Uitvoering V&O Witmarsum

WITMARSUM - Gymnastiekvereniging V&O uit Witmarsum bracht vorige week een uitvoering met het thema ‘Gruwelijk Eng!’. Zoals ook bij voorgaande uitvoeringen zat de gymzaal weer helemaal vol publiek.

Zo’n 85 jeugdleden zetten onder leiding van trainsters Roelianne Bouma, Selma Hibma, Wienanda Pietersma, Linda Bebelaar, Mera Hofstra en hun assistenten Mirjam, Astrid, Harmen, Noah, Alwin en Jorn een spectaculaire show neer.

Er werd net als voorgaande jaren begonnen met de opmars. Ditmaal op het nummer Gruwelijk Eng van Kinderen voor Kinderen.

De kleuters vanaf 3,5 jaar bijten het spits af als haaien. Zij oefenen hun kunsten diep in de zee en ook het publiek mag deze kunsten bewonderen. Vervolgens is het de beurt aan de kleuters vanaf 5 jaar, zij zijn als Marsmannetjes van een planeet ver hier vandaan met hun ruimteschip naar Witmarsum gekomen. De buitenaardse kunstjes die zij hebben geoefend, laten ze zien tijdens deze uitvoering, om daarna weer te vertrekken naar hun eigen planeet.

Op deze mooie avond werd ook iets heel geks ontdekt. Zeven kleine spookjes, vertolkt door de meisjes van 6/7 jaar, die in het donker rond dwarrelen in de gymzaal, ze vliegen, ze springen en ze rollen de hele gymzaal door. Maar dat is niet het enige. Deze zeven kleine spookjes kunnen hele spannende dingen. Van op de grond tot in de hoogte.

De meisjes vanaf 7/8 jaar zijn deze avond enge en hele snelle boefjes. Alle boefjes doen spannende dingen, zo ook deze boefjes van V&O. Zij laten op een speciale avond als deze alle dingen zien die ze geleerd hebben, wat ze leuk vinden, en wat ze heel goed kunnen. Ze zijn vliegensvlug dus het publiek moet alle boefjes goed in de gaten houden.

Na de pauze is het de beurt aan de kanjers van Springgroep V&O. Zij willen hun prachtige kunsten laten zien, maar worden achterna gezeten door drie monsters. Op de meest vreemde momenten slaan de monsters toe en jagen de groep de stuipen op het lijf. Een spectaculaire achtervolging, waarbij de leden laten zien dat zij met behulp van trampoline en tumblingbaan prachtige sprongen kunnen maken. Wordt er uiteindelijk vrede gesloten tussen de monsters en de groep?

De keurgroep gaat los op het nummer “Thriller” van Michael Jackson; Michael en Nancy zijn een stelletje en zijn naar een enge film geweest, over monsters die bij volle maan tot leven komen.

Na de film lopen Michael en Nancy hand in hand naar buiten en zien dat het volle maan is. En dan start de thriller, waarbij de meiden van de keurgroep een opzienbarend optreden laten zien vol kracht, flexibiliteit en elegantie.

Na de Jongensgroep is het de beurt aan de Suïcide Squad, een groep waar je niet mee moet sollen. Een groep met criminelen, huurmoordenaars, menselijke alligators, heksen en The Joker en Harley Quinn. Het gevaarlijkste duo ter wereld. Ook vanavond hebben ze weer een missie. Klimmen over muren, springen over obstakels en zelfs achteruitsalto’s. Niet is te gek voor deze gevaarlijke groep Freerunners en ze zijn zeker niet bang om dat aan het publiek te laten zien.