Hanzestadturnsters werken zich in het zweet voor een 'airtrack'

Bolsward - Gymnastiekvereniging Hanzestad organiseerde op woensdag 25 april een sponsorloop voor alle leden, om geld in te zamelen voor een ‘airtrack’. Dit is een soort opblaasbare langemat, waarop acrobatische sprongen gemaakt kunnen worden.

Tijdens de turnlessen moesten de gymnasten zo vaak mogelijk een uitdagend gymnastische hindernisbaan afleggen. Iedere gymnast had middels een sponsorformulier sponsoren gezocht. Iedereen was actief binnen zijn eigen lesgroep en moest maar liefst 20 minuten achtereen het parcours afleggen.

Voor diegene met de meeste rondjes was er nog een prijsje van Sikma’s Warenhuis. Met de sponsorloop is maar liefst €1853,20 binnengehaald en daarmee kan nu de airtrack worden besteld.

Al weken worden lege flessen en volle Poieszzegel-boekjes ingezameld. Ook is er deelgenomen aan de jeugdsponsoractie van de Poiesz. En zijn er prachtige bedragen binnengekomen via Stichting Het Weeshuis, Stichting Sint Anthony Gasthuis, de Hendrick Nannes en Catrijn Epes-Stichting en Fonds Stichting Bolsward-Dronrijp 1993.

Afgelopen jaar wist de turnvereniging op het onderdeel ‘airtrack’ bij groepsspringen een medaille te winnen op de Friese Kampioenschappen. Maar om hiervoor te kunnen trainen moest er uitgeweken worden naar een andere club. Ook wordt het selectieniveau steeds hoger, waarbij er moeilijkere elementen geturnd moeten worden.

Kortom: de airtrack is hard nodig voor gymnastiekvereniging Hanzestad en dat is nu gelukt.