KingsBattle 2018: Jacob de Vries King of Dirt

WOLSUM Op Koningsdag werd de grootste autocross wedstrijd van Friesland verreden, de KingsBattle. Onder schitterende weersomstandigheden streden bijna 200 coureurs voor deze internationaal gewilde titel. Coureurs uit heel Nederland, Engeland en België stonden aan de start.

De Friesche Autocross Club had de hele dag de baan in Wolsum goed onder controle waardoor de coureurs mooie, snelle en harde wedstrijden konden rijden. Bij de diverse crashes waren geen persoonlijke ongelukken.

In de StockcarF1 klasse won Hantummer Jacob de Vries weer een grote prijs. De King of dirt 2018. De Vries reed de hele dag al erg sterk en profiteerde van een fout van leider Jan Roelof Wijbenga (King of dirt 2017). Bert de Vries startte voorop, maar moest door een spin in het begin van de race achteraan aansluiten. De Hallumer reed zich beheerst en sterk naar voren en finishte als 2e.

In de FAC1600 klasse pakte Feite van der Veen uit IJlst eindelijk de titel in deze klasse. Na vele mislukte pogingen ging het deze keer goed en mocht hij bovenaan het podium plaats vinden.