Jumbo Kooistra, Jorritsma en Bentacera winnen bedrijfsvolleybal Bolsward

Bolsward - Het jaarlijkse bedrijfsvolleybaltoernooi van VC Bolsward is woensdagavond weer met veel enthousiasme van de deelnemers gespeeld. Er zat een feestelijk tintje aan omdat het de vijfentwintigste keer was dat Bolswarder instellingen al ballend met elkaar in competitie konden gaan.

Er deden veertien teams mee in drie poules, op A-, B- en C-niveau. De vele spelers en supporters zorgden voor een gezellige drukte en een prima sfeertje. De club leverde de scheidsrechters, zodat de teams zich op het spel konden concentreren. Dat deden ze behoorlijk fanatiek. Vooral verdedigend lieten de bedrijfsploegen fraaie staaltjes volleybal zien: de meest onmogelijke ballen werden van de grond gehaald en over het net gewerkt. Het niveau leek ook een beetje gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Op de tribune werd al een scout van een competitie spelende club gesignaleerd.

In de C-poule ging het voor de beker tussen de Balsemientjes, oftewel het zorgpersoneel van Bloemkamp, en de administrateurs van Bentacera. Laatstgenoemden trokken aan het langste eind en waren daar hartstikke blij mee, omdat dit voor het eerst was in al die jaren dat ze aan de toernooien meedoen.

In poule B was de strijd bijzonder spannend. De Sint-Maartenschool, Marne  Natuursteen en Jorritsma 2 hadden aan het slot evenveel wedstrijdpunten. Bij het natellen van de onderlinge setpunten bleek echter dat de mannen en vrouwen van Jorritsma bovenaan stonden en dus recht hadden op de beker.

Op het hoogste niveau in poule A werd ook fel geknokt voor de punten. Daar ging het in twee halve competities uiteindelijk tussen het eerste team van Jumbo Kooistra en Jorritsma 1. Beide teams eindigden weliswaar ook met gelijke wedstrijdpunten, maar de Kooistra’s hadden in de onderlinge wedstrijden de meeste setpunten op hun naam weten te brengen. Ook hen kon dus na afloop een beker overhandigd worden en verder mocht elk team zoals gewoonlijk een taart in ontvangst nemen.

Aan het slot kon Theo Stor namens het bestuur van de club het succesvolle verloop en ook het belang van het toernooi onderstrepen: als teamsport lijkt het volleybal het bedrijfsleven genoeg inspiratie te kunnen bieden. Reden genoeg voor de Bolswarder volleybalclub om volgend jaar het toernooi voor de 26 ste keer te organiseren.

Einduitslag:

Poule A: 1. Jumbo Kooistra 1; 2. Jorritsma I; 3. Rabobank; 4 Jumbo Kooistra II;

Poule B: 1. Jorritsma II; 2. Marne Natuursteen; 3. Sint-Maartenschool; 4. Hoek’s Vis en Snacks; 5. Rentex Floron;

Poule C: 1. Bentacera: 2. Balsemientjes Bloemkamp; 3. Okkinga Communicatie; 4. Sporthuis Van der Feer; 5. Fryske Akademy.