Kunstwerk voor Bolsward als 'fietshart van het noorden'

Bolsward - Behalve een vlag voor alle Bolswarders, kwam het Elfstedenbestuur maandagavond nog met een verrassende mededeling: het onthult medio augustus een kunstwerk dat symbool staat voor Bolsward als fietsstad.

,,Wij willen iets terug doen voor de stad Bolsward'', vertelde de vicevoorzitter van de Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht Bert Altenburg maandagavond. ,,Daarom reiken wij op 8 mei aan alle adressen in Bolsward een gele elfstedentochtvlag uit. Daar blijft het niet bij, want in het weekeinde van de Binck Bank Tour wordt een groot kunstwerk onthuld op de mini-rotonde in de Snekerweg. Ons cadeau aan de stad Bolsward, dat het fietshart van het noorden is."

Het bestuur vraagt de Bolswarders om de vlag voortaan elk Pinksterweekeinde uit te steken: te beginnen op vrijdag tot en met Pinkstermaandag. ,,Als we dat allemaal doen ontstaat er een geweldige sfeer in de hele stad. Immers Bolsward is toch 'fietsstad van het noorden'. Dat laten we in het Pinksterweekeinde aan iedereen zien en ook op andere fietsmomenten in de stad', aldus de tekst bij de vlag.