Kunstroute door Workum op 5 en 6 mei

WORKUM - De kunstroute ‘Kunst in Workum’ kan dit jaar op 5 en 6 mei afgelegd worden. Zowel binnen als buiten op straat kunnen belangstellenden zich laten verrassen door het culturele en kunstzinnige aanbod van de stad.

In het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 is in het Jopie Huisman Museum een bijzondere bruikleententoonstelling te zien. 'Efkes thús': 34 werken van Jopie Huisman zijn een jaar lang weer even 'thuis'. Ze keren terug op hun geboortegrond in Workum, de plek waar Jopie is opgegroeid en die hij 'de hemel op aarde' noemde.

In het Jopie Huisman Museum kunnen bezoekers tevens genieten van een overzichtsexpositie van de deelnemers aan ‘Kunst in Workum’. Zij exposeren hier een representatief werk van hun eigen collectie. Dat geeft een kleine indruk van wat er verder in de stad te zien is.

Al wandelend door Workum kunnen bezoekers de kunstenaars ontmoeten die hen uitleg geven over hun werk. Ook kunnen belangstellenden in de diverse galeries kennismaken met het werk van de exposerende kunstenaars uit binnen- en buitenland. In galerie ZoFier hangt werk van vijf Friese kunstenaars, die het mooiste en bijzonderste van de provincie schilderden, door hun eigen ogen, maar ook geïnspireerd door het publiek, dat na een oproep vanuit de galerie honderden ideeën heeft aangedragen.

En voor wie de Pauperfontein nog niet in werking heeft gezien: ten tijde van de kunstroute staat deze ludieke fontein in vol ornaat op de ijsbaan van Workum, nabij de sluis.

Het is slechts een greep uit het programma. Het volledige overzicht staat op beeldenstadworkum.nl.