Bevrijdingsconcert in Martinikerk Bolsward

BOLSWARD - In het kader van ‘Zingen in de Maritni’ is op zaterdag 5 mei om 19.30 uur een groot bevrijdingsconcert in de Martinikerk in Bolsward. Dit concert staat onder leiding van dirigent/saxofonist Jan Brens.

Medewerking wordt onder andere verleend door sopraan Judith Sportel uit Hoogeveen. Eveneens is het Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor uit Veenendaal o.l.v. Jimco Zijlstra te gast.

De vaste medewerkers van het concept ‘Zingen in de Martini’ zijn het Fries Mannen Ensemble met pianist Jan Moens uit Luttelgeest en het Fries Blazers Ensemble, beide o.l.v. van Jan Brens.

Judith Sportel is jarenlang de vedette van het EO-programma Nederland Zingt geweest. Zij kreeg haar opleiding aan het conservatorium van Zwolle. Haar repertoire bestaat naast religieuze muziek uit musical- en filmsongs. Meerdere keren heeft zij samengewerkt met het Fries Mannen Ensemble, onder andere aan een van hun uitgebrachte cd’s, die eveneens in de Martinikerk van Bolsward werd opgenomen. Op het bevrijdingsconcert zingt zij in solo met pianobegeleiding van Jimco Zijlstra, met de koren en het Fries Blazers Ensemble.

Jimco is eveneens dirigent van het Harderwijks Mannenkoor en het Nederlands Concert Mannenkoor. Hij studeerde orgel en directie aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag. Ook is hij componist en arrangeur van diverse liederen.

Het concert heeft een vroegere aanvangstijd - 19.30 uur- dan normaal en kent geen pauze. Kaarten à 10 euro zijn vanaf kwart voor 7 aan de kerk te koop, of vooraf bij medewerkers.