At the Watergate ook in Bolsward

BOLSWARD - Op donderdag 10 - en vrijdag 11 mei wordt Bolsward bezocht door diverse jeugdorkesten en jongerenbands bestaande uit zo’n 7000 jonge enthousiaste musici uit geheel Europa, waarvan er ongeveer 600 in Bolsward optreden.

CMV Oranje heeft voor deze mensen 2 podiums gecreëerd in het centrum van Bolsward. Vanaf 11 uur op Hemelvaartsdag treden de jonge musici op op het Marktplein en voor het stadhuis. Dit gaat door tot 18.00 uur. Ieder orkest speelt een half uur waarna het volgend orkest start. De beide podia wisselen elkaar af. Na hun optreden krijgen de musici een rondleiding door de stad onder begeleiding van vrijwilligers van Oranje.

Ook doen de muzikanten woon- en zorgcentrum Bloemkamp aan. Daar wordt om 10.30 uur een concert gegeven door 21 jonge musici. Ze spelen klassieke filmmuziek en populaire muziek uit Tsjechië.

Lees ook: At the Watergate verbindt dorpen en steden.

At The Watergate is de naam van de dertiende editie van het European Youth Music Festival (EYMF). Het EYMF is een tweejaarlijks grootschalig podiumevenement in een Europese stad of regio. At the Watergate wordt onder de vlag van Leeuwarden-Fryslân 2018 georganiseerd met Cultuur Kwartier Sneek als producent. Het festival wordt gehouden rond Hemelvaartsdag 2018, van maandag 7 tot en met vrijdag 11 mei.